Visita a l’església de Sant Salvador (5 novembre)
Després d’haver fet la presentació del nostre tema a la seva escola, vam fer una sortida amb els alumnes i la seva tutora Lucia a la petita capella de Polinyà.
Una vegada vam arribar, ens vam situar davant l’absis i els nens van localitzar perfectament les parts arquitectòniques que havien après el dia anterior a classe (arcs abocinats, lesenes).


Després d’haver vist l’absis per l’exterior, vam anar dins l’església i vam poder contemplar les pintures romàniques situades a l’interior de l’absis.
Una vegada dins, vam utilitzar els dibuixos que vam fer nosaltres per veure si els alumnes podien localitzar-los a les parets de l’església. Després, vam fer una petita explicació sobre les escenes que estaven veient.




Moments després de la nostra visita guiada per la capella de Sant Salvador, els alumnes van haver d’omplir un qüestionari, amb la finalitat de comprovar que els havia semblat les activitats i si coneixien alguna cosa sobre l’art romànic abans d’aquesta excursió.



A la pregunta número 1, la gran majoria va respondre que no coneixien res de l’art romànic abans de les nostres activitats, però si havien vist en algunes ocasions l’església de Sant Salvador.
En el segon exercici, quasi tots els alumnes van coincidir dient que la part que els havia semblat més divertida va ser la visita a l’interior de l’església per veure les pintures.
A l’exercici número 3 hi va haver divisió d’opinions, ja que es tractava de dir quina havia estat per a ells la part més atractiva, si l’arquitectura de l’edifici o les seves pintures de l’interior. Cal dir que la majoria de l’alumnat va remarcar que els va agradar les dues coses.
En l’últim exercici, la majoria dels alumnes van entendre el significat de quasi totes les pintures, exceptuant un parell que no van quedar gaire clares.
Una vegada acabat el nostre treball amb els alumnes, la classe de 5è A va haver de realitzar un mural amb dibuixos sobre l’església de Sant Salvador de Polinyà. També van haver de pintar un dels dibuixos que vam realitzar nosaltres, per veure si havien entès el tipus de colors que utilitza l’art romànic.


Mirar annexos

Per últim, cal destacar i agrair l’ interès i les ganes d’aprendre de tot l’alumnat de 5è A, ja que estaven constantment demanant ajuda per aclarir els seus dubtes i això sempre és gratifican

Alguns alumnes ens van agrair el nostre esforç i treball d’aquesta manera:
